Nieuws en Actie

Week van de Homeopathie 2023

Zoals elk jaar is er van 10 tot 16 april  de week van de Homeopathie. We vieren op 10 april de geboortedag van Samuel Hahnemann. Deze week zijn al mijn consulten tegen een gereduceerd tarief van 40 Euro. Op dinsdagmiddag en woensdagmiddag van 14 tot 17 uur is er gratis open inloopspreekuur waar ik gratis miniconsultjes geef. Wees welkom!!!

Cursus EHBO met Homeopathie

Op 4 november 2020 start weer een nieuwe cursus EHBO met Homeopathie. Het is de eerste van 4 avonden van 20.00 tot 22.00 georganiseerd via Zoom. Het is handig dit gratis programma vast te installeren. (  https://zoom.us/download ) . 
De kosten per avond zijn 20 Euro. Inschrijving kan door een email te sturen naar info@homeopathie-amsterdam-noord.nl .
Na betaling stuur ik de link voor de betreffende cursusavond.

De volgende avonden plan ik in overleg met de cursisten van avond 1.


Week van de Homeopathie 2020

                

De week van de Homeopathie 2020 staat in het teken van Duurzaamheid. 

In deze week start ik op dinsdag 14 april met een online cursus EHBO met Homeopathie.
Het is de eerste van 4 avonden van 20.00 tot 22.00 georganiseerd via Zoom. Het is handig dit gratis programma vast te installeren. (  https://zoom.us/download ) . 
De kosten per avond zijn 20 Euro. Inschrijving door een email te sturen naar info@homeopathie-amsterdam-noord.nl .
Na betaling stuur ik de link voor de betreffende cursusavond.

De volgende avonden plan ik in overleg met de cursisten van avond 1.

Zegt het voort!!!

Corona pandemie 2020 / 2021
In verband met de huidige corona situatie worden consulten desgewenst via beeldscherm of telefonisch gehouden.
Tevens kunt u  mij dagelijks tussen 9:00 en 10:00 via telefoonnummer 020-6234777 bereiken met korte vragen over hoe om te gaan met deze periode. Ik zal u zo goed mogelijk op individuele basis adviseren. Het betreft een gratis telefonisch spreekuur. 
Week van de Homeopathie 2018

De week van de Homeopathie 2018 staat in het teken van Zwangerschap en Geboorte.
In deze week organiseer ik een aantal activiteiten in de praktijk.

Maandagavond 9 april vertoon ik in de praktijk de hieronder beschreven documentaire: "Just one Drop", met nabespreking.
Aanvang 19.00. Engelstalig en niet ondertiteld.
Aanmelden via email: praktijk-trudyvandenberg@hetnet.nl

Woensdagavond 11 april vertoon ik in de praktijk de documentaire "In Utero", met nabespreking. Aanvang 20.00 uur. Nederlands ondertiteld. Kosten 5,--
Aanmelden via email: praktijk-trudyvandenberg@hetnet.nl.

Aanmelding voor de documentaires is noodzakelijk vanwege de beperkte plaatsen en om evt. veranderingen in het programma te kunnen doorgeven. 

Op dinsdag en woensdagochtend in die week bent u van 9.30 - 11.30 welkom voor een gratis kennismakingsconsult.

Dinsdagavond 10 april houdt ik een lezing over hoe Homeopathie kan worden toegepast tijdens zwangerschap en bevalling en bij het jonge kind.


Just one drop, Film over Homeopathie

Deze film over Homeopathie is klaar, zie voor een trailer http://www.justonedropfilm.com. Ik probeer de film naar Amsterdam Noord te halen voor een vertoning.Juli 2017  Wet BIG petitie
Na de BTW kwestie die we met behulp van het recht en de rechtspraak gewonnen hebben dient het volgende zich aan. Minister Schippers van VWS meent dat de tijd die artsen besteden aan bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathie niet meegeteld mag worden bij de herregistratie voor de wet BIG. Tijdens haar ambtsperiode kon zij zonder overleg deze regels toevoegen en dat deed zij dan ook. Wij zijn van mening dat deze tijd ook geneeskunde is en daarom ook hoort mee te tellen als artsenwerk voor de herregistratie in het kader van de wet BIG. Wij zouden het zeer op prijs stellen wanneer u ons in dit standpunt wil steunen en vragen u dan ook deze petitie te ondertekenen. https://petities.nl/petitions/behoud-complementaire-artsen-in-het-big-register?locale=nl De petitie is uitgeschreven door Platform Integrale Gezondheidzorg. Hartelijk dank voor uw steun.

 

Week van de Homeopathie 2016
Elk jaar wordt van 10 tot 16 april de Week van de Homeopathie georganiseerd. Het thema van de Week van de Homeopathie 2016 is "Homeopathie als preventieve geneeskunde", oftewel "voorkomen is beter dan genezen". In die week is op woensdag 13 april en vrijdag 15 april de praktijk voor geinteresseerden geopend van 12.00 tot 16.30 Daarna geef ik op beide dagen een korte lezing, op woensdag over eerste hulp en homeopathie en op vrijdag over Homeopathie als preventieve geneeswijze. Op de open dagen kunt u, naast kennismaken met de homeopathiepraktijk een interessante documentaire bekijken over de werking van homeopathie.

Voor informatie over landelijke activiteiten verwijs ik u graag naar de website van de Vereniging Homeopathie Nederland www.vereniginghomeopathie.nl

BTW vervolg .. GOED NIEUWS!!!!!!!

27 oktober 2015 bereikt mij het nieuws dat er een einde is gekomen aan de verplichting om BTW te heffen op de consulten door complementair werkende artsen. Dit is bereikt dankzij een rechtzaak die is aangespannen door een arts voor acupunctuur. De rechter stelde hem in het gelijk. Ook in een hoger beroep. Het ministerie van Financien heeft besloten niet in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. Tot duidelijk is hoe een en ander moet worden afgehandeld blijven wij nog de huidige procedure volgen. Ik wil iedereen die op mijn verzoek de petitie geenbtwbijcamarts heeft ondertekend hartelijk bedanken.

Interview
Ik werd onlangs geinterviewd door leerlingen van het Hyperion Lyceum te Amsterdam Noord. Zie  www.youtube.com/watch?v=AmNuoKpP1-o

Column
Op 30 oktober 2013 verscheen er een column van Karin Spaink in het Parool. Daarin wordt van mij een verkeerd beeld geschetst. In reactie op deze column heb ik haar persoonlijk een reactie geschreven, waarin ik haar foute veronderstellingen rechtzet. 

Indicaties op verpakking
Sinds 1 juli 2012 mogen er geen indicaties meer worden vermeld op de  verpakking van homeopathische geneesmiddelen. Dit betekent dat u (in Nederland) bij een drogist niet meer op de verpakking kunt zien welk homeopathisch middel u bijvoorbeeld kunt gebruiken bij kneuzingen. Ook blijkt het verboden om op een site of in tijdschriften de klachten waarbij een homeopathisch middel werkzaam zijn te vermelden. Het zou dan om reclame gaan, wat uiteraard onzin is. Het gaat om eerlijke informatie.
Overigens schrijf ik een middel niet voor tegen een bepaalde klacht. Een homeopathisch middel wordt door een homeopathisch arts of therapeut gekozen omdat het past bij een bepaalde persoon en zijn/haar kenmerken, waaronder de klachten/symptomen.  

Deze belemmeringen maken het erg moeilijk om goede informatie te geven over homeopathie. Het is niet te geloven waarom de politiek onze goedkope en vriendelijke geneeswijze zo te dwarsbomen, ondanks alle positieve onderzoeken die wel degelijk beschikbaar zijn, maar die niet worden geaccepteerd, omdat volgens de heersende gedachte "een homeopathisch middel nu eenmaal niet kan werken", hoe sterk het bewijs en de ervaringen van de patiënten ook zijn. Er is een grote verandering in denkwijzen nodig voor het zover is dat homeopathie wordt geaccepteerd als waar. Omstreeks 1600 werden mensen die zeiden dat de aarde rond was ook verguisd. De mensen in die tijd waren echt niet dom, maar konden het niet geloven dat het anders zou kunnen zijn dan plat! Een ronde aarde kón men gewoonweg niet bedenken, hoeveel bewijskracht men ook aanbracht. De massa aan andersdenkenden moet groot genoeg worden om een omslag te krijgen. U kunt daarbij helpen, door uw goede ervaringen uit te dragen, hoe ongeloofwaardig ze soms ook worden gevonden. Er is moed voor nodig. 
Zolang het mij nog niet verboden wordt u mondeling iets te vertellen over een homeopathisch middel, bent u welkom om mij om advies te vragen. Een petitie om te tekenen tegen deze verschrikkelijke vrijheidsberovende maatregel vindt u op:

www.petities.nl/petitie/handen-af-van-de-homeopathie


Hartelijk dank voor uw acties!.

Lees ook het Blog van collega Frans Kusse op de site van Artsennet. http://www.artsennet.nl/opinie/artsen-blogs/Frans-Kusse/Blogbericht-Frans-Kusse/135571/Vrije-therapie-en-artsenkeuze.htm